Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

O mutare mare

Partida de mai jos am jucat-o împotriva unu jucător cu vreo două ranguri mai tare, sau poate de tărie egală conform rangului de moment. Am jucat-o în cadrul Western Server Challenge 2024.

Surprinzător, deși eu am lut un colț mare și unul mic, iar el două colțuri mici, dintre care unul l-am și redus, el m-a condus constant cu cîteva puncte.

În poziția de mai jos chiar m-a lăsat să reduc și al doilea colț. Și m-am și grăbit să o fac. Dar după cum vedem, mutarea respectivă este cu 7 puncte mai mică decît apărarea la D6. Cauza este un aji pe care nu l-am văzut nici eu, nici adversarul meu. Tu îl vezi?

Vezi mutarea cea mare?

Mutarea cea mare este H7. În combinație cu amenințarea unui ko după captura la J5, și extinderea la F8, negrul poate ravagii în teritoriul alb. Este ceva complex, probabil un ko, sau un seki. Koul este fatal avînd în vedere grupul slab din colțul opus. Dar nici adversarul meu nu a văzut și a ales să atace grupul slab în mod direct. Putea profita de acel aji chiar după ce atacul s-a încheiat, dar a preferat să captureze o piatră, și a pierdut la un punct jumate.

 

SGF

 

Categories: Probleme Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive