BrăilaGo

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Top zece jocuri

Printre nenumăratele “ştiri”, care mai de care mai cretine şi insipide prezentate de Yahoo, iată una despre jocuri.

http://blog.games.yahoo.com/photos/292-ten-games-every-family-should-own/

Cică zece jocuri pe care ar trebui să le posede fiecare familie. Mai întîi de toate că nu noi posedăm jocuri ci ele ne posedă pe noi…, dar să nu deviem.

De cum am văzut titlul, şi ştiind ce imbecilităţi se promovează azi şi cît este de … pe lîngă subiect acest yahoo news, am pus pariu cu mine însumi că Goul nu există în lista respectivă, şi intru să mă conving.

Pe primul loc

QWIRKLE.

o corcitură între domino şi scrabble, joc pentru vîrstă preşcolară în care trebuie să aliniezi piesele de culori şi forme diferite după criteriul formă sau culoare.

Joc inventat în 2006.

Băi fir-aş cosmonaut, chiar să fie ăsta cel mai bun joc şi de nelipsit al momentului?  Nu zic că nu e instructiv pentru ţînci, şi poate relaxant pentru oricine, dar mii de alte jocuri se ridică la acest nivel.

Buuun. Să trecem la doi.

CARCASSONNE

Joc inventat în 2000, şi de numele căruia m-am lovit, dar care nu mi-a trezit nici un interes. Da vine de la un oraş fortificat medieval francez, dar pentru că în engleză carcass înseamnă hoit, mi-a stins orice fărîmă de interes, chit că am senzaţia că e frecventat şi de jucătorii de Go. Puteau găsi un nume mai potrivit.

Jocul pare interesant, fiind vorba de un jigsaw puzzle, care formează o hartă, şi pe care jucătorii trebuie să ocupe drumurile oraşele rîurile etc, care sînt punctate în final.

Probabil îşi merită locul în top, deşi mă îndoiesc că un loc pe podium.

Fără multă cîrcoteală să trecem la locul trei.

LEGO STAR WARS: THE COMPLETE SAGA

Au, şoc, teribil.

Lego da are meritele lui, poate merită un loc în top, dacă nu în top ten, pe undeva pe aproape. Războiul Stelelor e un film ce nu poate fi ignorat, chiar dacă poate la o critică dură nu intră nici în top 100, dar să faci ghiveci din cele două şi văzînd grafica folosită, nu poţi decît şoca, şi deloc pozitiv. Nici nu mă obosesc să văd detalii din joc. E un multiplayer, deci am priceput reţeta.

Şi după cum văd sînt acceptate şi jocurile video. Iniţial ma gîndisem la cele pe care le poti ţine în mînă.

Dar să fie făcătura asta mai tare ca Goul? sau să nu fie el un joc video mai reuşit? Warcraft nu m-a prins dar faima lui nu poate fi pe gratis, Diablo mi-a plăcut, şi nu numai mie, şi nu sîntem puţini care salivăm după episodul trei, dar se pare că întîi trebui sa mucegăiască warcraft. Ce să mai spunem de clasicele Myst, sau mai puţin cunoscutul Obsidian, asta ca să amintim doar de astea mari, că mărunţişuri teribile sînt puzderie şi după gusturi.  Înţeleg eu să se facă reclamă, dar nici cu aşa o nesimţire. În fine poate sînt eu deraiat, yahoo ştie ce ştie aşa că lasaţi-vă de Go şi jucaţi lego star wars. Chiar e saga completă 🙂

Dar să ne păstrăm calmul şi să trecem la locul patru.

THE MAGIC LABYRINTH

Nu găsesc detalii clare, dar văd că e vorba de un labirint, patru pioni şi zar ca la nu te supăra frate după numele ce a prins la noi, şi mai e vorba de ceva bile şi magneţi, şi o grafică bunicică, deci posibil ca acest joc inventat în 2009 să fie o versiune reuşită a multelor jocuri de duzină la care piesa centrală e zarul.

Pe locul cinci,

SCRABBLE pentru Ipad. Recunosc, Scrabble e clar de top ten, poate chiar pe podium după Go şi şah. Dar de ce nu scrabble normal pe carton? De ce pe Ipad? Ca să cumperi şi jucăreaua aia care costă de te îndoaie. Mda uitasem, ei gîndesc în termeni de familie americană,  în restul lumii nu există familii care trebuie să aibă zece jocuri de nelipsit… hai că mă adîncesc.

Locul şase.

YOU DON’T KNOW JACK

Adică nu-l cunoşti pe Gică, alt joc video, din categoria trivia. Da jocurile de cunoştinţe generale trebuie să aibă un loc pe podium. O fi ăsta cel mai bun? Sar peste comentarii direct la locul şapte

CRANIUM

Practic tot o variantă a lui nu te supăra frate, dar pare-se cu ceva îmbunătăţiri, că cică implică mai multe zone ale creierului, da ok, creierul e adăpostit de craniu, şi avem fiecare cîte unul în dotare, dar totuşi se putea găsi un nume mai potrivit fără reverberaţii tenebroase. Jocurile sînt destinate copiilor, şi top ten să cuprindă şi un cadavru şi un craniu e prea mult.

Şi tocmai cînd era să zic ura am cîştigat pariul, iată că pe locul  opt apare

Go.

Gobanul care ilustrează prezentarea e în decor tradiţional pe un tatami se pare, şi descrierea e la obiect, vechi de 2 milenii, cel mai bogat in materie de strategie, şi înţelegi regulile în minute, dar măiestria vine muuult mult mai tîrziu. Se putea face o prezentare mai convingătoare. Dar să nu fim nerecunoscători. Observînd ce nonsensuri au apărut mai sus, şi că lipseşte şahul, la fel de bine puteau ignora şi Goul.

Pe locul nouă

BLOKUS

Joc de tactică, probabil o rudă săracă a Goului,  piese pătrate  de mai multe culori probabil pentru mai mulţi jucători, scopul fiind să îţi plasezi toate piesele şi să nu îi laşi pe ceilalţi să o facă.

Şi pe ultimul loc,

SETTLERS OF CATAN

Joc inventat de un neamţ în 95, cred inspirat de monopoly, şi care cred că la rîndul lui a inpirat Travian, este un joc care măcar are un nume decent, o grafică atractivă şi probabil şi alte plusuri. Dacă merită sau nu un loc în top zece se poate spune doar după o analiză serioasă, seriozitate ce lipseşte crunt acestui top, dar care are meritul de a fi amintit totuşi de Go.

Categories: Diverse

admin

One Response to “Top zece jocuri”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments