Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Testează-ţi tăria.

Orice jucător cu oarecare experienţă ştie de generosul test din cartea de iniţiere a dlui Păun. Caom orice începător cu un pic de inspiraţie putea ieşi pe l nivel shodan.

De asemeni se mai ştie şi de testul lui sensei Dinerchtein. Acesta constă în 20 de probleme, şi care de asemeni este un pic cam generos cu rangul oferit.

Evident, şi Goproblems.com îţi  va revela cam pe la ce nivel de joc de învîrţi după ce rezolvi suficiente probleme.

Un nou test, abia descoperit, dar care probabil există de ceva vreme este prezent pe excelentul site http://www.wbaduk.com/. Testul este vizibil în meniu şi este numit test room, camera de testare. Din nefericire folosirea testului nu e tocmai facilă, necesitînd cîteva cunoştinţe de utilizare a calculatorului. În primul rînd este necesar un cont de utilizator, ceea ce e simplu. Conturile vechiului CyberOro fiind valabile, vechii jucători vor scăpa de acest prim pas de a crea un cont. Al doilea pas este căutarea browserului Internet Explorer. Se precizează că appletul funcţionează doar sub Internet Explorer sau Chrome Plus. Eu nu am reuşit să îl pornesc sub Chrome, sau CoolNovo care este un urmaş al lui  ChromePlus, dar sub IE  funcţionează deşi am versiunea veche, 6.0 care vine preinstalată în XP. Cine nu foloseste IE îl poate găsi în meniul de start, sau în Program Files. Pînă aici e uşor, dar mai este necesar să se iunstaleze  şi să se permită rulare ActiveX, care nu e chiar complicat, dar trebuie să ştii să dai cîte un click. Testul în sine e foarte criptic. Dai start, şi apoi răspunzi. Nu se oferă răspunsul corect, sau informaţii despre cît durează testul, sau măcar buton de încheiere. Am rezolvat pînă m-am plictisit de cîte răspunsuri greşite am dat, şi am procedat la încheierea testului ca tractoristul, închizînd fereastra pop-up în care acesta funcţiona.  Rezultatele au apărut doar după ce am reîmprospătat fereastra principală. Nu se oferă o estimare a rangului ci un procentaj al problemelor rezolvate corect. Surprinzător, deşi credeam că stau cel mai bine la endgame, doar 33 la sută din răspunsurile mele au fost corecte, în timp ce pentru jocul de mijloc mai bine de 50 de procente. E clar că problemele nu sînt tocmai simple. Lovit în orgoliu am luat-o de jos, adică de la 25 kyu. În partea dreaptă  paginii poţi alege nivelul testului. Am ales sectiunea uşoară de la intervalul 19_25 K, şi orgoliul meu a ieşit şi mai şifonat. Deşi la acest nivel ar trebui  să fie probleme de bază, a trebuit să gîndesc, şi dureros, mai din viteză, sau mai pe bune am ratat destul de multe. Cu doar 87 de procente răspunsuri corecte, evident ştacheta acestui test este foarte sus. Există ceva butoane pentru a relua probleme la care s-a răspuns greşit, dar facilităţile testului nu sînt tocmai generoase. Oricum, pentru cei ce vor să studieze este o unealtă excelentă

Probabil mai există şi alte teste online, dar de care nu am aflat încă. Dacă aveţi informaţii despre astfel de teste, aştept detalii care pot fi trimise prin comentariu la acest articol.

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive