Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Arhive

În România Goul are o istorie scurtă comparativ cu istoria asiatică, dar totuşi este o istorie. Şi ca orice veteran al Goului în România, pot aminti de primii paşi, Walter Schmidt, Radu Baciu, Gheorghe Păun, Iniţierea, 250 de Probleme de Go, înfiinţarea FRGo, amintiri din concursuri, dar dacă e vorba să adîncim un pic studiul istoriei, de exemplu cine a fost campion naţional în anul cutare, sau cine are cele mai multe titluri de campion naţional  sînt pus în dificultate.  Aş putea spune că primul campion naţional a fost Radu Baciu, anul aş spune cu un pic de ezitare că a fost 1986, aş mai putea spune că probabil cele mai multe titluri de campion le are Pop Cristian, dar cam aici se termină cu bagajul meu de cunoştinţe.

Aşadar unde putem găsi mai multe detalii despre istoria competiţională a Goului în România? Grea întrebare.

De ce această întrebare? De ce acum? Păi uite că în căutare de subiecte am dat peste o statistică/arhivă interesantă, dar nu pe un sit românesc ci ceva … polonez se pare. http://kamyszyn.go.art.pl/champions/ro , şi da, ce mai reţineam eu e corect, dar cine  fost campion în 87, sau cine e pe locul doi ca număr de titluri nici nu aş fi putut ghici. Oricum, situl respectiv este munca unui pasionat la greu avînd în vedere că are informaţii pentru toată Europa şi nu numai.

Dar revenind la întrebarea noastră, unde putem găsi informaţii despre clasamentele concursurilor trecute? Păi în primul rînd, EGD are cea mai mare greutate pentru anii recenţi. Un alt sit cu greutate, este cel menţinut de Radu Baciu, dar de care şi uitasem că are o astfel de statistică. Am mai găsit şi pe situl CSRB o laborioasă listă cu informaţii, nu doar cu campioni şi clasamente, ci şi cu alte informaţii din activitatea FRGo.  Şi nu în ultimul rînd este lista cu clasamente locale şi numai, ce poate fi găsită pe situl asociaţiei noastre, listă aflată încă în lucru la ora actuală.

 

 

Categories: Clasamente Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive