Congresul la final
Ca de obicei cînd se întîmplă lucruri interesante timpul se scurge cu viteză triplă, şi iată că două săptămîni sau dus, şi am ajuns la momentul concluziilor.
În concursul principal, primul loc luat de profesionistul Yulin Tong, nu este o surpriză, ci doar o chestie demonstrativă. Românii Pop Cristian, şi Burzo Cornel, deşi nu au ajuns în campionatul european, cu şase victorii de zece au scos locuri bune, 11 , respectiv 13, înaintea proaspătului profesionist european, Ali Jabarin. Rezultate bune în acest concurs au avut şi Iulian Lungu şi Ionuţ Stochiţă, ambii 2k, care au reuşit un excelent 7 din zece.
Gălăţeanul nostru Elian la rapid a luat 5 puncte din 7 partide, rezultat foarte bun. În concursul principal, cu 5 din zece, este un rezultat echilibrat. Se putea şi mai bine, dar se vede că noutatea unor stiluri de joc diferite nu i-a fost favorabilă. În weekend din păcate, rezultat mediu, 2 din 5, e drept cu un culoar defavorabil.(Favorabil pentru experienţă:).
Celălalt gălăţean, Lungu Iulian, în weekend un bun 3 din 5.
Brăileanu Iugulescu, în weekend 3 din 5.
La copii, Denis a luat locul 3, cu victorie la cel de pe locul întîi. Păcat de cadoul făcut unui 6k, cadou ce la privat de locul întîi.
La veterani românul Sora Sorin a luat primul loc, trecînd de alţi doi jucători cu ranguri mai mari.
La concursul de probleme tînărul Alex Pitrop a ieşit pe locui întîi cu un scor de 100 de puncte (scor perfect cred). Cu atît mai lăudabil cu cît au concurat şi 4 jucători cu ranguri mai mari, printre care Shikshin, care a scos doar 85 de puncte.
Brăileanul nostru Iugulescu a avut onoarea de a îl întîlni în prima rundă la bliţ pe cîştigătorul concursului principal, profesionistul Yulin Tong, de care a şi fost eliminat.
Amuzante, fraţii Dobraniş la rapid cu doar două partide au reuşit să iasă alături în clasament, cu o serie de coincidenţe în numere, 🙂
Denis a învins pe cel de pe locul 97, Darius pe cel de pe locul 79, sososul este 1698, respecti 1689 🙂
La concursul de 13X13, cu o participare restrînsă, practic au fost cam două grupe, danişti între 3 şi 6, şi kyu, între 12 şi 7, primii fiind eliminaţi timpuriu, un singur danist ajungînd în semifinală, finala disputîndu-se la nivel kyu. Evident s-a jucat cu handicap, care se vede că a fost generos favorizînd pe cei mici. Dar e amuzant.
August 9, 2014 Saturday at 3:27 pm