Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Clubul de Go Bacău

Deplîngeam de curînd sucombarea liderului în materie de Go românesc online la noi, și mă bătea gîndul să catalizez vreun dornic să lanseze un înlocuitor, plus cluburile locale șă devină cît de cît prezente pe sîrmă.  Ca motivație ideea era să prezint multele situri și bloguri personale unele chiar simpatice, dedicate Goului în lume.  Printre ele și Weiqi to Go din care am tradus de curînd un articol, Să meargă Goul.

Dar iată că Bacăul își face apariția online fără vreun imbold din direcția asta. Acum cîteva ore apare primul semn prin pagina de facebook a clubului, pe care găsesc și două adrese de situri ale aceluiași club.  http://go-bacau.beep.com/construit cred cu mai mult timp în urmă și http://igo.herobo.com/ probabil sit nou.

Ambele folosesc servicii de găzduire gratuite, excelente pentru cei nu vor să arunce cîteva zeci de lei inutil anual. Primul este Beep.com pe care parcă l-am mai prezentat, dar care din cîte rețin oferă mai puține opțiuni decît o găzduire standard,  cel de al doilea  000webhost.com   oferă cam tot ceea ce găsești și la o găzduire plătită, limitările fiind minime. Cine vrea să imite inițiativa celor din Bacău, are deci resurse pentru găzduire fără să mai caute. Ba și a treia, una românească, Hostinger, a cărei ofertă mi-a apărut o dată cu accesarea sitului de la herobo.com.

Revenind la club, iată ce găsim pe situri.

La Beep, pe pagina de gardă o mulțime de informații, de la prezentarea jocului, programul și locația clubului, la filmulețe, știri, articole, legături către alte situri utile, între care apare și situl nostru :). Meniul ne duce către alte șase pagini.

De remarcat pagina de argumente, care merită plagiată din plin. O altă pagină copioasă este cea de istorie. Pe scurt, cîteva zile nu îți ajung ca să treci peste toată informația prezentată, suficientă pentru a îți deschide ochii și apetitul.

La herobo.com, sit cu o grafică bine realizată,  pe pagina de gardă există o prezentare a jocului și arhiva cu lecțiile video ale lui  Wang Yuan traduse de Viorel Ichim. Pagina a doua ne duce la Cursul Interactiv de Go de  Hiroki Mori varianta românească a lui Adrian Ghita. Pagina a treia prezintă trei locuri ce oferă echipament de joc. Pagina de contact și una dedicată evenimentelor completează conținutul acestui sit aflat la început de drum. De remarcat simpaticul gadget inclus în banner, care prezintă cîte o imagine nouă și un proverb cînd pointerul este plasat pe imaginile acestuia.

 

Categories: Situri romanesti Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive