Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Buletin Informativ NR12 7 DECEMBRIE 2009

Buletin Informativ
NR12  7DECEMBRIE2009
CIV -*- FRGO -*- PRO-GO -*- JOTSU -*- RGO -*- AsJudGOBRAILA -*- SHOP
ABONARE -*- FEEDBACK -*- ARHIVA -*- DEZABONARE
Un moment de reculegere
Zilele acestea se inplineste un an de cind unul din centrii atractori ai Goului romanesc a trecut in eternitate.
Sa nu il uitam, si sa continuam opera sa de o viatza.In  data de  5 decembrie Clubul Saijo  a organizat un concurs  in memoriam.  Mea culpa,  nu am  avut grija sa cer un clasament, si acum e prea tirziu sa sun.

Profit de ocazie pentru a reaminti o sugestie venita din partea lui Iulian Toma acum citeva luni intr-o conversatie. Era vorba de concursuri, si a spus printre alte idei si ca ar fi bun un concurs al veteranilor. Urmatorul gind a fost la Radu Baciu, si anume ca acest concurs ar putea sa fie cel care sa ii poarte numele. Sigur cindva un concurs ii va purta numele, si poate acesta ar fi nimerit. Nu de mult am vazut ca ideea cu concursul veteranilor s-a materializat in calendar. Posibil si a doua parte sa se materializeze

Rezultate si clasamente
Multumim lui Iulian Dragomir pentru doua informatii: 

Pop Cristian a participat recent la

XII Congresso Italiano di Go
Pandanet Go European Cup Super, Milano, 28-29 novembre

Si  cu  5 victorii  din 5 partide  le-a suflat Italienilor cupa.  Felicitari.
clasamentul se vede la : http://www.figg.org/tornei/2009/results.html

O participare mai veche a lui Petrica Oancea la

The 8th Istanbul International Go Tournament

Din clasamentul oferit se vede ca a obtinut un onorabil loc 4 http://istanbulgo.org/terr/tour2009-en.html

Campionatul Judetean Braila 

Revenind pe teritoriu romanesc, in acest weekend la  Braila Goul a fost la el acasa:
Tocmai s-a incheiat un campionat judetean finantzat de  Directia judeteana de tineret si sport Braila prin programul P1-sportul de performanta.
Pe scurt, Iulian Toma e campionul judetean, dupa ce l-a ingenuncheat pe Dan Iugulescu in ultima partida.

Sistemul de joc a fost dublu knockout. Clasamentul la seniori putind fi citit la EGD aici
Restul clasasamentelor pe grupe de virsta si ce mai e, sint  la pagina cu clasamente a asociatiei brailene.

Concursuri in calendarul competitional
Ce urmeaza acum,

CUPA AMBASADORULUI

Se stie, dar anuntz pt conformitate, si de asemeni pentru cazul ca nu v-ati inscris pina acum,  o puteti face inca pe site dar cu o majorare a taxei de  50% sau la fatza locului cu o majorare de 100%.De asemeni mi se pare util de anuntzat concursurile lunii urmatoare: Ianuarie 2010 ne asteapta cu:

CN de Go VETERANI / Lot SENIORI
22 – 23 ian
Dar care are stabilita doar data .
Situl saptaminii

British Go Association

Ca de obicei, nu aveam nimic pregatit pt aceasta rubrica, pt ca nu imi dau seama ce ar fi util de prezentat, dar tocmai la timp Iulian Toma ma scapa de dilema si imi reaminteste de situl asociatiei britanice, si mai precis de pagina lor de promovare:

http://www.britgo.org/join

De vreun deceniu tot bat apropouri pentru a ne inspira de la britanici, dar mai ales in ceea ce priveste newsletterul, jurnalul, si foarte mai ales prezentarea bugetului ce se facea la sfirsit de an. E drept era ceva schematic pur informativ, dar era comunicare.
Acum  in materie  de Jurnal,  Pro-Goul  sta in  balantza bine. In materie de newsletter mai e de muncit pina se atinge un standard acceptabil. Si nu ma refer doar la mine. Adica nu chiar la mine, ci la cei ce detin functii si informatii si ar trebui sa le si faca publice, eventual si in timp util. Dar in ceea ce priveste britanicii mai avem citeva  sectoare unde ar trebui sa ne inspiram, pina vom fi pe picioare bine.Dar rubrica era de prezentare a sitului si am deviat.  Multa vreme situl a  avut un aspect dezolant, desi in materie de informatie furnizata era  bogat. Acum vad ca  a capatat si un aspect  corect. In plus informatia oferita este destul de vasta la o prima frunzarire, asa ca nu imi pot face o opinie  clara fara sa il studiez mai bine. Nu o voi face acum. Oricum situl capata o nota buna din partea mea. Va las pe voi sa il analizati mai bine si eventual sa ii dati o nota, sau un comentariu in articolul dedicat prezent in situl asociatiei brailene.

Nota editorului
In afara de Go si Internet mai sint si alte coclauri pe unde pierd vremea. Unul din astea este SFul, care acum vreun deceniu jumate mi-a prilejuit intilnirea cu notiunea de fractali, si cu personajul numit Florin Munteanu. Pt cine nu a auzit de dinsul, pot spune ca e un tip cu mintea destupata care in afara de cercetare si alte chestii interesante a mai incercat sa deschida si altora mintea. Am asistat si eu la citeva prelegeri de ale lui, de unde ar ramas cu citeva chestii in cap. Una dintre ele este notiunea de centri atractori care au cumva de a face cu fractalii. Recunosc cinstit ca nu prea am inteles cu ce se maninca astia, dar din cind in cind notiunea asta vine sa mai bintuie prin spatiul gol dintre urechile mele.
Obsedat si de situatia actuala a Goului romanesc, am realizat ca se poate folosi aceasta notiune pentru a intelege ce se intimpla.
In afara de numele destul de explicit al notiunii, nu aveam o definitie clara si mi-a venit un exemplu mai vizual care m-a facut sa inteleg mai bine (sper), la ce se refera. Imaginam un plan pe care au cazut ceva mingi de pingpong. Evident se vor imprastia haotic oarecum uniform pe toata suprafatza. Sa admitem ca aceasta suprafatza este elastica in genul unei saltele de pat. Si adaugam in ecuatie si o minge medicinala. Sau un bolovan ca mine. Suprafatza se va curba si mingile aflate in spatiul deformat se vor rostogoli si grupa in centru. Centru atractor. In functie de unii factori precum greutatea mingii, genul de elasticitate al terenului, si rugozitatea sa, mai putine sau mai multe mingi vor fi atrase.
Putem extrapola pentru subiectul care ne intereseaza. Si realizam ca un important centru atractor in Goul romanesc este acad. Gh. Paun. In mai toate povestile de „cum am inceput” ale veteranilor, apare rubrica din stiinta si tehnica, si rebus, Initierea, si jocurile de la recoop. Ecouri ale acelui centru atractor sau materializat prin nume precum Carmen Mateescu, Iulian Toma, Lili Iacob, Viorel Boboc, sau amicul de la Turnu Severin al carui nume imi scapa acum. Mai nou au aparut Dl Virtic, Nicolaie Lucian, si mai sint citeva nume care imi ocolesc tastatura in clipa asta.
Dar ce nu imi place mie in aceasta poveste este faptul ca Goul insusi nu a devenit un centru atractor asa cum este cazul sahului. Este evident si in sah activitatea se coaguleaza in jurul unor entuziasti cum am vazut pe ici pe colo intr-un uitat de lume sat moldovean, sau mic orasel precum Moreni. Dar sahul la noi a atins un prag, o masa critica, care permite perpetuarea lui. Goul, fara niste figuri care sa pompeze in culise regreseaza vizibil.Mai ales si din cauza ca exista alte activitati devenite centri atractori in materie de „entertainment”. Imi veti spune ca exagerez. Poate. Dar eu ma uit la fapte. In EGD Turnu Severin nici nu apare, din Galati pot spune ca sint singurul ramas din moment ceilalti trei activi sint ori in capitala ori afara. Aici s-a jucat atit timp cit au existat cei atrasi de Dl Paun, si au fost Iulian Ilie, eu sau Codrin sa tragem pe ceilalti de mineca.
Pentru ce aceasta pledoarie? Pentru un singur lucru. Pentru a deschide ochii in ceea ce priveste promovarea.
Anul aceasta a aparut Shusaku, un centru atractor si catalizator pentru alt centru atractor care este Catalin. S-a realizat cit poate nu s-a realizat in cinci sau zece ani precedenti. Dar eu sint de cinci sau zece ori mai nemultumit. Nu pt ce s-a realizat ci pentru ce nu s-a realizat, si pentru ce consider ca se realizeaza shui.
In fine, povesti si analize vor mai fi multe din partea mea sau a altora pina voi putea sa ma declar multumit. Si voi fi multumit atunci cind voi putea iesi in parc la o partida de go fara sa fie nevoie sa dau telefoane juma de an pt ca intr-un final sa prind la masa unu care vine din capitala sau din Irlanda. In clipa aia nici nu ma va mai interesa daca la virf se palmeaza concursuri, nu apar procesele verbale ale intrunirilor biroului executiv, sau se schimba strategiile in functie de cine stie ce interese personale. Dar pina atunci voi continua ca si pina acum, sa fac marunte din buze, in soapta cum fac de vreun deceniu, sau chiar mai mult decit in soapta. Si mai precizez un lucru, nu critic persoane ci fapte.

Costel Pintilie
Feedback

Categories: Arhiva, Newsletter Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive