Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cornel pe vîrful lumii! (vestice)

Primul lucru pe care îl fac cînd încep să scriu un nou articol, chiar înainte de a scrie măcar titlul, este să îi aleg categoria. Uneori ştiu dinainte, alteori mă uit pe lista de categorii ca să văd unde se încadrează. Asta este o ştire, evident, dar uitasem, şi derulînd lista văd legende, ei da, e un rezultat legendar, apoi văd pro, şi da, rezultatul e demn de un pro, e drept din păcate aproape pro în prezent.

Dar despre ce e vorba?

Despre rezultatul obţinut de Cornel la cea de a 36 ediţie a Campionatului Mondial de Go Amator. Locul 6.

Avînd în vedere că primele cinci locuri au fost ocupate de asiatici, Coreea, China, Taipei, Hong Kong şi Japonia, practic este primul loc dintre vestici. Merită menţionat şi faptul că locul 4, deci înaintea Japoniei a fost doar la jumătate de punct, e vorba de dramatica partidă contra ocupantului trei.

Şi apropo de filozofia aia, că orice lucru oricît de negativ e, tot are o parte pozitivă în el. Dacă Cornel ar fi învins pe Pavol Lisy anul trecut, sau pe Ilya Shikshin anul acesta, nu i-ar fi fost permis accesul la acest concurs (cred), pentru că nu ar mai fi fost amator.

Felicitări Cornel, şi la mai mare.

Desigur despre acest concurs şi rezultat se mai pot spune multe, dar aici fiind vorba doar de o ştire mai menţionez că mai multe detalii pot fi citite pe Ranka Online, care e buletinul de ştiri al IGF sau pe situl oficial al concursului, care este găzduit de Pandanet, şi unde este şi un articol, un raport scris chiar de Cornel.

Categories: Ştiri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive