Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Arhive Computer Go

Ca şi în cazul altor capitole ale informaţiei despre Go, (cu mici excepţii) nu prea am avut o sursă bine coordonată pentru competiţiile dintre om şi maşină la Go. Mai auzeam de un rezultat remarcabil, eventual o ştire mai banală şi cam atît. Nu reţin să fi dat peste vreun site cu detalii complete despre acest gen de concursuri. Nu tocmai de mult timp am dat peste pagina denseisen despre care am şi scria în treacăt. Probabil dacă aş fi fost mai interesat şi persistent aş fi dat şi peste această pagină obscură unde există mai multe informaţii. sau mai bine zis existau avînd în vedere că o mulţime de linkuri sînt expirate, iar pagina nu mai este actualizată din 2011..

Acum tocmai am văzut acest link prezentat de cineva, alături de o pagină nouă menţinută de Nick Wedd. Pagina este scrisă în html simplu, ceea ce e surprinzător azi în era softurile de tot felul pentru situri web. Dar conţinutul pare destul de complex.

Pe lîngă lista cuprinzătoare de concursuri de computer Go ce au avut loc pînă acum, lista cu concursurile ce vor avea lor şi o bază de date cu programele de jucat Go şi cei ce le-au scris, este şi o întreagă minienciclopedie a resurselor în domeniu precum cărţi, articole din presa publică şi articole academice, (păcat că sînt doar linkuri nu şi copii ale articolelor) dar şi situri, servere de Go ce suportă programele de Go, şi alte informaţii şi surse.

Dar cea mai interesantă pare o listă cu meciurile dintre computer şi om. Evident meciurile la vîrf. Lista este impresionantă avînd în vedere că începe de acum aproape trei decenii, şi chiar dacă şapte ani dintre aceştia nu au nici un eveniment, multitudinea de rezultate şi informaţii depăşeşte posibilitatea mea de a le sintetiza într-o simplă ştire.

Cine e interesat are acum la dispoziţie acest sit aşteptat de multă vreme.

Categories: Arhiva, Computer Go Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive