Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

WeiqiTV

WeiqiTV este un sit lansat pe data de 8 August 2013 de doi profesioniști , LiuXing 7p și ZhaoShouxun 5p. După cum dau de înțeles cele două nume, situl este în limba chineză, și după cum dă de înțeles numele sitului, este un canal TV dedicat Goului.

Cine a urmărit congresele europene de Go din ultimii doi ani cu siguranță a observat că Weiqi TV a fost unul dintre sponsori, dacă nu chiar sponsorul principal, deci se vede că situl este unul de un succes major. 

Dar de interes pentru noi este versiunea în engleză a sitului, versiune apărută din colaborarea cu CEGO (de care ați auzit cu ocazia lansării sistemului profesionist de Go european.) Această versiune este mai recentă, fiind înființată în iulie anul acesta, și este de mai mică anvergură, intenția fiind să prezinte 20 de noi filme lunar. O altă deosebire față de versiunea chineză este tipul de acces. În timp ce varianta cu tufe este gratuită (nu știu dacă cheltuiele sînt acoperite din venituri obținute din publicitate sau poate bani publici, dar oricine poate accesa conținutul) varianta în engleză este contra cost motivul dat fiind că este un model diferit de afacere care implică cheltuieli suplimentare, deci pentru menținerea calității sitului taxele sînt inevitabile.

Partea bună este că unele dintre cele 20 de filme lunare sînt oferite gratuit, deci și aici are oricine acces măcar parțial. Prețul pentru acces complet este acceptabil pentru cei mai vestici decît noi, 15 USD lunar, sau chiar cu 20 procente mai mic pentru plata anuală. Există și varianta în care plătești pentru fiecare video în parte, un singur dolar pe video, care după ce e plătit poate fi accesat timp de o lună.

Pentru cei ce nu își permit abonamentul, rămîn filmele gratuite, sau variantă în chineză. Am aruncat o privire pe cîteva din aceste filme, și chiar dacă nu îmi pot exprima părerea în ceea ce privește comentariile, pot spune că unele intro sînt epice, sau măcar două dintre ele, cel de la primul film lansat de ei, și cel de la unul în care apare Gu Li.

 

Ca idee, chiar dacă accesul este gratuit, este necesar un cont, care poate fi creat simplu cu o adresă de email o parolă și un rang. De asemeni, aparent situl în engleză a rămas cumva suspendat, dacă e să luăam în considerare că acum cinci șase luni au fost publicate 26 de filme gratuite după care nu a mai apărut nimic nou.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive