Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Colecții de probleme

Iarăși un sit micuț. Spre deosebire de cel de ieri, acesta nu conține partide ci probleme de Go.

TsumeGoCollections este mai mult o pagină decît un sit, pagină unde sînt prezente șase colecții de probleme de 4 autori. Pagina este găzduită în interiorul sitului autorului, unde acesta își afișează și celelalte pasiuni, fotografia, programarea și nu numai.

Primele trei  colecții sînt Cho Chikun’s Encyclopedia of Life and Death, Enciclopedia vieții și a morții de Cho Chikun, trei volume cu trei niveluri de dificultate, Elementar 900 de probleme, Intermediar 861 și Avansat 792.  Mai apoi 520 de probleme de Gokyo Shumyo, de dificultate estimată egală cu cea a volumului trei a lui Cho. Xuanxuan Qijing vine cu 347 de probleme și mai dificile, iar la urmă Igo Hatsuyo-ron cu 183 de probleme și mai greu de deznodat.

O colecție de mai bine de 3600 de probleme, să tot studiezi.

Un minus al acestei colecții este că deși sînt trei tipuri de format în care sînt prezente, toate sînt pdf. Primele două destinate tipăririi pe o față sau două, iar a treia adaptată pentru dispozitive mobile. Deși autorul a lucrat inițial cu sgfuri, din care a transformat în pdf, din motive necunoscute a decis să nu pună la dispoziție și această variantă, facilă pentru cei ce doresc să analizeze problemele într-un editor sgf, nu dar pe goban de lemn, sau cel din propria minte.

Pagina este însoțită și de trei texte, unul numit Cum? fiind povestea acestei colecții, unul cu întrebări frecvente, și unul cu trimiteri către materiale folosite pentru producerea paginii.

Antetul paginii este o excelentă imagine sintetică a unei probleme  pe un goban clasic. Imaginea este apreciată de cei de pe FB, fiind publicată și republicată des acolo.

Autorul are în vedere monetizarea sitului, dar nu a recurs la banalele reclame, ci oferă spre vînzare spațiul unde e antetul, cu speranța de a fi cumpărat de cineva pasionat de Go, cu o afacere în acest domeniu. Frumos din partea lui, precizează clar, nu vrea reclame pentru cazinouri.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive