Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Aventura lui Aji

Aji’s Quest, este o serie de benzi desenate care au ca temă principală Goul.

Eroii poveștii au ca nume termeni de Go din nomenclatura japoneză. Aji este eroul principal, un quoll (ăsta ar fi un fel de șobolan marsupial), care a învățat de curînd Go de la prietenul săi Miai. Penru că ia bătaie cu toptanul, se hotărăște să se ducă ca învățăcel la maestrul Tenuki, care îl invită la antrenament pe munte. Pe drum Aji se întîlnește cu cavalerul Keima, cu tigrișorul Tsumego, sau este chiar bîntuit de o turmă de 180 de scoici.

Restul aventurii o puteți citi gratuit pe adresa dată. Volumul are 180 de pagini deci este destul de stufos. Deși nu este ceva de anvergura lui Hikaru, este un excelent mod de a îi atrage pe cei mici în lumea Goului chit că nu este tradus în română. Evident cei mici vor trebui însoțiți de cineva care să traducă textele din engleză.

Povestea este lejeră, scrisă cu umor și e presărată cu proverbe și alte semințe de înțelepciune.

Autorul, Inkwolf (Lupul de cerneală) publică și pe DeviantArt, de unde aflăm că de fapt este autoare, pe nume Colette Bezio. Galeria de pe Deviant conține toate paginile acestei povești, plus încă vreo două desene cu temă de Go pe lîngă multe altele. Din cîte văd din statistici, galeria este accesată de 8 mii de ori, cu vreo 38 de mii de vizualizări, ceea ce nu este mult. Aventura lui Aji ar merita mai multe vizualizări. Sau poate o revenire la prima pagină unde este un buton paypal pentru donații.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive