Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Congresul European de Go 2016

Anul ăsta l-am cam ignorat, nu l-am anunțat din timp, nu am comentat nimic din prima săptămînă, dar din fericire Laura Avram a făcut-o mai bine decît mine. Două articole despre echipe, Finala Campionatului European pe Echipe – ziua 1 și Finala Campionatului European pe Echipe – ziua 2; #egc2016 – runda 1 iar despre congres o trecere în revistă a primei săptămîni, Congresul European de Go – Review prima săptămână.

Detaliile apărute în aceste articole sînt suficiente despre congres așa că eu voi adăuga doar cîteva observații, puține, pentru că lipsit de interes practic nu am urmărit ce se întîmplă, ci doar m-am documentat pentru acest articol. Așa cum a observat și Laura organizatorii acestui congres au ridicat nivelul calității surprinzător de mult. Departe de a fi totul perfect, scăpările sînt totuși acceptabile.

Primul punct de oprire este situl congresului, sit reușit și care are pe prima pagină o listă de articole, știri, cu ajutorul cărora putem fi prezenți de la distanță la fața locului. Este un detaliu pentru care am militat multă vreme, așa că mă bucură să văd că acum este o realitate. Scăpările de care vorbeam sînt prezente și aici, de exemplu secția News, care pe lîngă news mai conținea și secția poze, acum dispărută, plus video și sgf care … nu conțin nimic. Pozele sînt publicate pe pagina de FB a evenimentului, unde evident trebuie să derulezi printre articole pînă dai de albumele dorite. Formatul de la EuroGoTV e mult mai lejer. Mai există și instagram, dar la prima vedere mi-a scăpat așa cum mi-a scăpat și linkul căre FB. Iar video sînt de găsit pe canalul youtube al federației de Go rusești. Era de așteptat să fie link către acestea, dar asta e, cine e interesat le găsește.

Prezența a peste douăzeci de filme în lista dedicată congresului face iertate scăpările pomenite mai sus. Ba mai mult găsim și un film cu discuțiile de la adunarea generală. Filmul a fost transmis pe viu, și e prezent și acum pentru oricine e interesat. Din nefericire partea audio e captată de cameră, cu ecourile inerente. Perfect era cu feed de la microfon, dar față de anii trecuți cînd așteptai din plin pentru publicarea discuțiilor, e un mare pas înainte.

Și nu în cele din urmă, cireașa de pe tort, aplicația pentru Android, care poate fi găsită în Play Store sub numele simplu EGC 2016. Astfel, oricine are la îndemînă tot ce e important despre congres. Aplicația are patru secțiuni, prima e cea de știri , mai apoi secțiunea pentru turnee cea pentru evenimente, secțiuni ce practic apar și pe sit, iar a patra este pentru notificări. Evident dacă ai net pe mobil, poți accesa direct în browser, dar secțiunea de notificări presupun că e foarte utilă pentru comunicări neașteptate.

Deci per total, un eveniment reușit.

Categories: Ştiri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive