Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Go Antic

Numele articolului poate fi înșelător, ducînd la ideea unui Go cu reguli vechi, reguli folosite pe la începuturi.

Dar este vorba de o nouă instanță a Goului online.

Aceasta apare în platforma Steam. Jucătorii înrăiți cu siguranță știu despre ce este vorba, sau măcar au auzit de acest nume. Pentru ceilalți, articolul din Wikipedia este suficient pentru a își face o idee. Pe scurt, Steam este o platformă software pentru distribuirea și actualizarea jocurilor, platformă asociată și cu drepturile digitale sau rețelele sociale aferente jocurilor. Asta nu spune mare lucru. Dar faptul că Steam are o bază de utilizatori de peste 125 de milioane, și că în orice moment 12 milioane dintre ei sînt online, ne dă o idee despre dimensiunile comunității. Dacă mai adăugăm și faptul că prin Steam se distribuie 75% din jocurile vîndute în lume, realizăm importanța acestei platforme.

Ancient Go este încă în stadiu de lucru, și este produs de Hart Laboratories care pare că este un singur om ce încearcă marea cu degetul în materie de jocuri pe calculator.

Pînă acum am înțeles că Ancient Go este un client pentru jucat Go contra unui robot, dar și contra altor utilizatori Steam, deci cumva e un server de Go. Ținta este începătorul, nu jucătorul avansat, deci practic Ancient Go este o unealtă de promovare a Goului.

Pare o idee promițătoare avînd în vedere masa de jucători la care Steam are acces. Dar în acest stadiu de început în afară de faptul că tabla, cu aspect tridimensional arată frumos, nu se poate spune mare lucru.

În plus, accesul la joc este contra cost. Pretul nu este mare, doar 5 euro, dar avînd în vedere că pe Android cam pe aici se învîrt prețurile jocurilor în stare finală, se poate spune că de fapt asta e o donație pentru a ajuta dezvoltarea jocului.  În acest moment nu am dorințe pe direcția donării așa că m-am limitat doar la a citi comentariile celor care au utilizat deja programul, comentarii ce sînt în general sugestii de îmbunătățire.

Nu îmi rămîne decît să urez succes inițiativei și să aștept varianta … comestibilă.

Categories: Go pe web, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive