Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Arhiva RGo

Acum aproape doi ani începusem să îmi fac griji în ceea ce privește RGo, pentru că practic rămăsese fără administratori. Cînd am predat ștafeta cu mult timp înainte am ales doi oameni de încredere și responsabili. Le-am dat drepturi depline de administrare, și am ales doi pentru a avea siguranța că dacă unul nu e disponibil să fie alternativă.

Dar iată că acum doi ani văzînd că administrarea este în aer, am încercat să îi contactez, dar unul luat cu responsabilitățile personale a uitat să predea ștafeta cînd nu a mai avut timp, și nici parola nu o mai știa, plus email expirat, imposibilitate recuperare…
Al doilea mi-a ignorat mesajele trimise pe diferite canale.

Oricum nu s-a prea oferit nimeni să fie admin, pentru că probabil aș fi încercat să rezolv cu Yahoo cumva. Așa că am zis că măcar să fac o arhivă ca să fie pentru orice eventualitate. Da, Yahoo e firma grea nu dispare ea ușor, și dacă o face sau rade serviciul ăsta probabil oferă posibilitate backup sau arhivare, dar totuși cine e nou și vrea sărăsfoiască arhiva, nu poate, dacă nu e un admin să îi aprobe intrarea.

Winhttack pe care îl folosesc cu succes la orice sit, nu a reușit să treacă de parolă, iar toate celelalte programe lăudate ca fiind capabile să arhiveze grupurile yahoo nu mai funcționau după recenta schimbare a structurii mesajelor. Am lăsat-o cum a căzut.

Norocul a făcut ca să găsesc acum un nou program, sau poate unul vechi, dar reparat cu care am putut arhiva mesajele.  Programul se numește PGoffline și poate fi descărcat de pe situl dedicat. Tot acolo se găsesc programe și pentru salvarea pozelor de pe yahoo, sau pentru descărcarea de pe Facebook or Linkedn.

Programul a mers instalat fără probleme și a descărcat mesajele conform așteptărilor. Mesajele pot fi citite direct în program ca în orice client de mail, sau pot fi migrate în phpBB ori Wordpress. Exportul mesajelor poate fi făcut în cinci moduri, SQLite, MySQL, text, sau txt cu html. Cea mai interesantă variantă e ultima, export html cu 50 de mesaje pe pagină, dar varianta asta nu e disponibilă pentru versiunea gratuită a programului.

Shareware funcționează timp de o lună, iar costul programului este de 25 USD plătibili cu paypal. În consecință m-am mulțumit cu salvarea în cele patru formate disponibile plus formatul db3 cu care lucrează programul. Toate acestea sînt disponibile în GoogleDrive în folderul rgo, sub formatele respective, care sînt fișiere dolofane, sau arhivate.

Probabil cea mai utilă variantă este cea txt cu html inclus care poate fi redenumită html și vizualizată în browser. În program se pot vizualiza mesajele mai bine, dar numai dacă termini treaba pînă expiră luna.

Era să uit de atașamente și de fișierele stocate pe server, deasemeni poze și chiar și linkuri. Presupun că linkurile sînt cele din categoria dedicată pe server, nu tot ce e publicat prin mesaje. Acestea se descarcă separat, și deasemeni se salvează separat de baza de date și anume în folderul  programul din users/youruser/AppData/local/PG offline 4. Atenție appdata este folder ascuns deci nu se vede dacă există setare pentru a nu se vedea folderele ascunse. Am pus și aceste arhive tot pe google drive în același folder. Atașamente, fișiere, poze, linkuri.

Mențiune. Sper că linkurile de la google drive funcționează. Google a ciufulit rău linkurile de la albumele photo. O vreme a mers cu vechiul picassa, care acum e defunct. Mai merge acum cu un script care extrage link către locația reală a imaginii din linkul temporar  de share oferit de google. Se mai spune că stocarea în drive nu în photos oferă linkuri valabile, dar văd că au aceeași problemă, expiră. Sper ca fișierele să nu fie supuse unui tratament identic.2

Categories: Arhiva, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive