Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Go fantomă

Nu, nu este vorba despre vreo ciudată variantă de Go.

Este doar un sit, un simplu sit care nu conține detalii despre cel ce l-a pus pe picioare, ci doar două colecții, una de probleme, și una de partide.

Colecția de probleme este de fapt și pagina de pornire a sitului. Nu am idee cîte probleme sînt incluse, pentru că nu este o listă cu numărul de pagini cînd alegi să se afișeze toate problemele. Dar numărul problemelor se pare că este considerabil, și pot fi selectate după tărie, avînd cinci categorii, DDK, SDK slab și tare, și dan slab și tare. De asemeni problemele mai pot fi selectate și după categorie, existînd nu mai puțin de 70 de categorii.

Colecția de partide, kifu cum li se spune aici, conține vreo 32 de mii pe partide, presupun că doar profesioniste pentru că pot fi selectate după 35 de jucători dintre care recunosc numele a patru dintre ei, Ke Jie, Lee Sedol, Gu Li și Park Junghuan. Numărul de partide la fiecare jucător  este de cîteva sute. Lee Sedol are peste 600, așa că doritorii pot studia aici vreun deceniu nonstop la viteză maximă.

Mai există o altă serie de opțiuni, una dintre ele fiind aceea de a alege culoarea și modelul gobanului sau a pieselor.

Dacă te înregistrezi, și se poate face gratuit, cu contul de FB sau Google, mai ai și alte opțiuni, cum ar fi un istoric al problemelor rezolvate corect, sau al celor greșite, la care poți reveni, plus o serie de statistici a evoluției tale în rezolvarea problemelor. De asemeni poți completa un profil cu date despre tine.

În concluzie, o resursă utilă și interesantă, dar care pare prea puțin cunoscută.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive