Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

N-o chiui

Nu, nu am greșit titlul. N-am vrut să scriu N-o chinui. De fapt titlul ar fi trebuit să fie Baduk TV, pentru că acesta este numele canalului Youtube pe care vreau să îl prezint. Dar pentru că numele Baduk TV este deja luat de o televiziune mai serioasă, nu am vrut să creez confuzie cu acest titlu.  Mai corect ar fi fost, N-o Kyu-i, Don-t Kyu It, care este numele unei serii de lecții.  E un titlu potrivit așa că l-am folosit și pentru articol.

Canalul, creat destul de recent, acum ceva mai bine de un an, conține 48 de lecții video, clasificate în 7 serii.

Autorul canalului nu s-a obosit să se prezinte, dar frunzărind lecțiile am putut afla că este un 4 dan amator pe serverul Pandanet. De aici și titlul seriei, calea, sau călătoria către 5 dan. Filmulețele au în general aproximativ 30 de minute, cu excepția partidelor din seria menționată mai sus, care durează cît partida, uneori și o oră.

Nu știu cît de valabile sînt lecțiile, dar pentru începători și DDK, cu siguranță unui danist este de folos oricum. Autorul are și engleza și vocea clare, așa că măcar aici are avantaj față de alți autori de lecții video, care chiar dacă sînt profesioniști, fiind asiatici fără experiență în engleză, au un accent groaznic.

Categories: Resurse, Studiu Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive