Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

EGC2018 după prima săptămînă, Elian atinge 5 dan

Congresul a trecut de jumătate, dar din păcate în afară de clasamente, și transmisiile de la primele mese, nu s-a prea văzut mare lucru de aici de acasă.

Ca mai mereu în ultimii ani, promovarea a fost bună, pregătirea a dat de înțeles că va exista deschidere și către public. Și tot la fel, au fost urmate de dezamăgire. Secțiunea de știri a cuprins doar două notițe despre poze, și o reamintire pentru poza de grup, altele două despre campionii de la echipe și individual, iar în fine un articol cu sumarul primei săptămîni și rezultatele competițiilor suplimentare. Patetic. În plus, ca întotdeauna clasamentele apar cu întîrziere, sau chiar deloc în cazul concursurilor minore. Azi, la două zile după terminarea openului din weekend, runda a cincea lipsește, cu alte cuvinte, nu există un  clasament. Despre rubrica de sgfuri, ce să mai zic. După zece zile de … Coming, rubrica a și dispărut din meniu. Puteau măcar pune linkuri către arhiva KGS, și pagina Campionatului European unde apar cîteva sgfuri.

Dezamăgirea este compensată totuși de rezultatul strălucitor al lui Elian care învinge încă un 7 dan, mai precis pe Rob Van Zeijst, ceea ce îi mai aduce 13 puncte în GOR, săltîndu-l la 5 dan, dar și pe locul 9 în clasamentul general. Din nefericire rangurile se calculează la sfîrșitul concursului, ceea ce înseamnă încă patru partide la vîrf. Încă o victorie sigur i-ar fi suficient pentru a rămîne la GORul necesar promovării. Dar la primele mese printre zei și profesioniști viața este dură. De exemplu azi, în runda a șaptea Elian luptă la masa a șasea, cu Victor Lin, care a fost învins pînă acum doar de două ori, de către doi profesioniști.

Intenționasem să prezint și rezultatele celorlalți români, parțiale în main, plus cele din weekend, dar fiind incomplet cel din urmă, chiar nu are rost.

Categories: EGC Tags:

Costel

One Response to “EGC2018 după prima săptămînă, Elian atinge 5 dan”

  • Iulian Toma spune:

    Costel, multumiri pentru tentativa de a ne tine cat de cat la curent cu ceea ce se intampla la campionatul european… Ca de obicei, italienii se fac de kk in privinta organizarii, cel putin cat se vede la capitolul comunicare.

    Tot ce putem face este sa speram ca Elian va continua sa progreseze, chiar daca asta este un demers mai mult individual.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive