Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

J I G S

Am tot vorbit în ultima vreme de Elian și rezultatele sale, plus pregătirea de un semestru din China, și de faptul că acum este deplasat cu studiile în Germania. Recent a ieșit la iveală in anume jigs sub culorile căruia a jucat vreo cîteva din concursuri în ultimul an. Mi-am imaginat că o fi vreun club din Germania.

De asemeni abia recent am aflat și orașul, e vorba de Jena. Da sînt de toată jena, habar nu aveam ce e aia. La telefon tot auzeam eu iena, și credeam că o fi vorba de Viena, dar nu se prea potrivea țara. M-am documentat ulterior, și am aflat că Jena este un renumit oraș universitar. Na că nu e așa de renumit dacă n-am știut și eu.

Coincidență sau nu, la scurt timp apare un interviu cu unul dintre cei de bază în acest JIGS, care se vede că nu e un club ci o școală.  Și așa din aproape în aproape am văzut și ce înseamnă. Jena International Go School.

Articolul apare pe situl vecinului Sinan Djepov

#1 Go School In Europe: Interview with Youngsam Kim 8D

Din articol aflăm că JIGS este #1 Go School In Europe. Și în sinea mea am protestat, iaca na prima, că mai sînt și altele mai vechi. Dar într-un tîrziu am realizat că nu e vorba de prima cronologic, ci prima la un alt nivel. Și da, inițiatorul, și unul din profesori este Youngsam Kim, jucătorul cel mai bine cotat în acest moment în Europa. Iar era să protestez în gîndul meu, știind că nimeni nu are oficial un rang mai mare de 5p, rang deținut de Cătălin, și pentru a mă convinge dau o fugă pe EGD, și da, Kim are rangul de 8d, fiind al 11lea, după profesioniști. Dar după gor, chiar este primul.

Mai aflăm că școala este organizată pe trei niveluri, primul fiind axat pe ideea de a aduce copii europeni la nivelul competitiv profesionist. Al doilea pe ideea ridicării nivelului Goului european în general, iar al treilea este de promovare a Goului în rîndul tineretului european, fiind organizate și o tabără cu patru serii de o săptămînă în fiecare vacanță.

Articolul continuă cu scurtul interviu din care aflăm cîteva detalii despre înființarea acestei școli.

JIGS are și un sit de pe care putem culege toate datele necesare pentru a ști ce se vrea cu această școală.

HOME

După cum se vede, proiectul este cu ambiții mari, și partea interesantă este cea cu taberele, idee pe care o vehiculăm și noi de ceva vreme.

Cu ajutorul lui Elian, vîrf de lance în acest proiect, Goul gălățean are perspective bune. Dar bineînțeles trebuie să existe cooperare și la alte niveluri pe plan local pentru ca oportunitățile să poată fi exploatate.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive