Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Finala Campionatului Național Individual

Cu atîtea concursuri grele și știri importante care ocupă primul plan, iată că nu mai avem timp pentru chestii precum un campionat național.

Dar ele se întîmplă totuși, și cei ce se luptă acolo pe goban, au totuși de luptat din greu ca întotdeauna pentru a ajunge pe podium.

Anul acesta, ca în mulți ani precedenți,  titlul de campion al României a fost adjudecat de Cristian Pop, cel pe care îl cunoaștem sub numele de Popic. El a reușit să îi facă popice și arșice pe ceilalți șapte participanți la finală.

Dar pe lîngă campion mai există și un vicecampion, și anul acesta este chiar Elian care a pierdut doar o singură partidă, cea contra campionului.

Rezultatul lui Elian este la fel de remarcabil precum locurile 12/13 de la Europene, pentru că adversarii sînt redutabili. Mihai Șerban, Dragoș Băjenaru și Cornel Burzo sînt piese grele, de găsit în mod frecvent la mesele 2 și 3 la campionatul european pe echipe. Dar anul acesta Elian a reușit să treacă și de ei. Nu este ceva surprinzător, de ani de zile Elian învinge adversari mai bine cotați, de 6 și 7 dan. Dar pe Cornel nu l-a învins niciodată, are la el doar trei înfrîngeri. Pe Dragoș la învins o dată, dar la el mai are cinci înfrîngeri pe lîngă această victorie. Cu Mihai a jucat o singură dată, pierzînd. Evident, aceste rezultate sînt vechi, nu mai reflectă tăria actuală.

Dar aceste rezultate reflectă o realitate, una nu tocmai recentă. Pot forțele proaspăt căpătate schimba această realitate din EGD? Elian a dovedit că da.

Din cîte vedem, chiar și la Popic mai are o victorie, dar și trei înfrîngeri, patru cu cea recentă, deci mai are de luptat pentru a trece de această redută. Va putea trece el anul viitor? Vom vedea. Anul acesta e suficient titlul de vicecampion.

Și încă un detaliu, cu aceste șase noi victorii trece și de pragul de 6 dan.

Foto de Liviu Oprisan  și Dany Doge

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive