Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Transatlantic Go, Europa – USA 2 – 0

După a partidă palpitantă, Mateusz Surma își adjudecă cel de al doilea punct în confruntarea transatlantică. Calvin Sun nu este tocmai activ competițional, motiv pentru care nu apare nici în GoRatings. Am înclinat deci să cred că șansa îl favorizează pe Mateusz. În final așa a fost, dar nu după o partidă ușoară.

Partida a fost deschisă calm, cei doi jucători împărțindu-și colțurile. Dar după josekiul din dreapta sus la mutarea 22 Calvin a ales o mutare care l-a făcut pe Mateusz fericit. În loc de S10, era de așteptat ceva pe la P12, sau P13, pentru a preveni negrul să se dezvolte pe centru.  Și după acel S10 nu tocmai fericit, negrul a făcut o frumoasă influență pe centru cu P13, și R9. Această influență a și dictat cursul partidei, pentru că în scurt timp două grupuri albe au începută să fugă pe centru, unul dintre ele lovindu-se de zidul negru construit pe cele două mutări menționate mai devreme.  Lupta a fost dificilă, pentru că și negrul avea un grup slab între cele două grupuri albe și totul se putea prăbuși instant.

Dar Mateusz a atacat solid și calm reușind să taie grupul strivit de acel zid central. Calvin nu a cedat ușor, continuînd să atace pe stînga, fără succes, dar nu fără emoții pentru Mateusz. Toate aceste lupte s-au întîmplat în byo-yomy, și o catastrofă se putea întîmpla oricînd. Dar Mateusz nu a greșit și Calvin a cedat după mutarea 169.

Puteți urmări pe Twitch comentariile oferite de  Stephen Hu 5 dan, și de Seonjing Kim 7 dan  pe canalul AGA,

Watch 2019 Transatlantic Professional Go Team Championship – Game 2 – Calvin Sun 1p, AGA (W) vs. Mateusz Surma 2p, EGF from usgoweb on www.twitch.tv

sau  de  Oscar Vazquez 5 dan și Lukas Kramer 6 dan  pe canalul ExploreBaduk.

Watch LIVE: Transatlantic Professional Go Team Championship – Commentary by Lukas Kramer 6D and Oscar Vazquez 5D from ExploreBaduk on www.twitch.tv

Mai jos puteți urmări partida cu comentariile chibiților de pe KGS.

 

Download SGF

 

A fost stabilit și următorul adversar pentru Mateusz. Acesta va fi Gansheng Shi.

Categories: Partide, Pro Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive