Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Transatlantic Go, Partida trei, Surma – Gansheng Shi 1-0

A treia victorie pentru Mateusz.

Din echipa americană au mai rămas doar Eric Lui, plasat cel mai jos pe lista de la GoRatings, și Ryan Li, cel mai bine clasat dintre toți cei zece profesioniști vestici.

Pentru runda următoare care este programată peste două săptămîni, a fost ales Eric Lui ca virtuală victimă a lui Mateusz. Evident privind simplist la datele la îndemînă, Eric fiind pe ultimul loc în rating și Mateusz fiind în plin avînt cu trei victorii, rezultatul este previzibil. Dar dacă ne uităm mai atent, vedem că nici Mateusz nu e foarte departe în același clasament, fiind chiar deasupra lui Eric considerînd doar pe vestici. Deasemeni, nici cele trei victorii nu au fost zdrobitoare, în două din partide pornind ceva mai lent.

Da, la fel ca în una din partidele precedente, Mateusz a ieșit defavorizat din deschidere, chibiții, cu Leela în brațe văzînd 80 la sută șanse de victorii pentru negru. Dar negrul a ales o variantă nefericită din care a ieșit ciufulit în gote, permițînd lui Mateusz să revină la o poziție rămasă în aer și să ucidă colțul din dreapta jos. Dar această revenire a permis negrului să sară pe dragonul alb din dreapta jos. Albul a fost nevoit să sacrifice cinci pietre pe dreapta pe linia doi, sacrificiu ce i-a permis să ruineze imensul moyo negru. Evident, în acest timp dragonul alb a fost mereu în aer, dar în forță pe grupul negru tăietor. La un moment dat dragonul a devenit viu într-o secvență complicată, ceea ce i-ar fi permis albului să încheie partida simplu rezolvînd cel de-al doilea grup alb în pericol și asigurîndu-și suficiente puncte pentru victorie. Dar Mateusz, în byo-yomi, nu a văzut și a continuat lupta pînă a legat cele două grupuri. Negrul a revenit încercînd să folosească ajiurile de la grupul mort pentru a recupera construind un improbabil teritoriu pe centru. Șansele sale teoretice s-au epuizat rapid și a cedat.

Comentariul partidei oferit de Myngwan Kim 9 pro, și Michael Wanek 4 dan, a putut fi urmărit ca și la celelalte trei partide pe canalul AGA de pe Twitch. Cele aproape patru ore ale comentariului pot fi urmărite în înregistrarea existentă.

Watch 2019 Transatlantic Professional Go Team Championship – Game 3 – William Shi 1p, AGA (W) vs. Mateusz Surma 2p, EGF from usgoweb on www.twitch.tv

Mai jos aveți partida cu comentariile de pe KGS.

 

Download SGF

 

Continuarea peste două săptămîni la aceeași oră, Mateusz Surma cu negrul vs Eric Lui.

 

Categories: Partide, Pro Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive