Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Iulian Ilie

-Nascut la data de             : 
-Prima intilnire cu Go-ul   : 1988

Raspuns la interviul lui Codrin

În 1988 l-am cunoscut pe Bogdan Creanga. El m-a initiat, cu el am jucat prima partida si am participat împreuna la primul turneu de Go desfasurat în acelasi an, la Eforie Nord, în septembrie.

Sunt si un jucator pasionat de sah. M-au atras jocurile mintii, iar Go-ul mi se pare acum jocul suprem de tactica si strategie.

La club, i-am cunoscut pe Sandu Theodor, pe Sorin Balaban, Liviu Nestor, Nicolae Mandache, poate au mai fost si altii, dar nu îi mai tin minte.

Nu am avut un anume model, mi-a placut jocul în sine si am încercat sa evoluez în propriul meu stil. A fost o perioada, vara lui 1989, cînd am jucat multe partide cu Liviu Nestor, aproape zilnic, la masute, pe faleza.

Adversari preferati? Radu Baciu, Dan Preotescu, Viorel Boboc, Jim, Toma Iulian … persoane pe care le-am întîlnit în confruntari directe, la concursuri. Nu le-am urmarit stilul de joc în mod particular, dar au fost confruntari, uneori si în afara concursului, cînd, în urma analizelor de partida, am remarcat anumite conceptii si tactici ale fiecaruia.

Am participat la destul de multe turnee, pe unele chiar le-am organizat. În 1992, prima finala de Campionat National organizata la Galati si sponsorizata în întregime (cazare si masa pentru participanti) a avut printre cei 8 finalidti pe Mihai Bîsca, pe Lucretiu Calota, pe Lucian Deaconu, Catalin Taranu, etc.. În 1993, am organizat si finala Cupei României, tot la Galati, cînd, în concursul Open, am si cîstigat locul al III-lea si am obtinut astfel primul meu premiu: o camasa cadou.

La un concurs, în Bucuresti, am jucat cu un 2 dan, un japonez, atasat al ambasadei. Eu aveam 1 kyu. Ne-am înteles în englez?. Am avut un review al partidei foarte relaxant si placut. A ramas o amintire speciala.

Înca mai joc Go, mai mult pe internet. A ramas definitiv un hobby, pe care îl practic cu placere.

VN:F [1.1.5_471]

Categories: Incomplet, Jucatori Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive