Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Urmărește cineva lupta la vîrf?

Eu nu!

Dar mai aud din cînd cîte o știre.

Ultima știre este despre Shin Jinseo, și este publicată de Rob van Zeijst în Go (Baduk, Weiqi) Players on Facebook. De fapt nu este chiar o știre ci doar o întrebare despre secretul din spatele succesului său. În urmă cu o lună a atins pragul de 3800 Elo surclasînd numărul  doi, Ke Jie cu 3714, și Park Junghwan cu 3686. Rob completează întrebarea cu un link către graficul de la Goratings, cu progresul său de-a lungul anilor.

Și ajungînd la Goratings, privind la cei din top,  nu am recunoscut prea multe nume. Primii trei sînt nume pe care le-am mai auzit, dar pînă la locul 19 Iyama Yuta, nimic nu e familiar. E drept că sînt doar nume chinezești care sună ca în clasica glumă în care se spunea că părinții aruncă un lighean în jos pe scări, și ce se aude, ăla e numele copilului.

Apoi abia la  49 recunosc pe Choi Cheolhan urmat de Lee Sedol pe 54. Gu Li, eternul rival a lui Lee Sedol este undeva adînc, pe locul 88.

Revenind la grafic, și văzînd urcușul constant pe parcursul a opt ani, nu se poate să nu rămîi impresionat. Am frunzărit vro 50 de alte grafice și puține sînt cele ce urcă constant. Majoritatea au perioade de încetinire, sau chiar coborîre pe anumite perioade. Și dacă tot vorbeam de Lee Sedol, iată și graficul său.

Da, graficul se oprește în 2019.

 

Categories: Pro Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive