Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

DespreGo redivivus

Într-un articol publicat acum mai bine de o lună prezentam dorința lui sensei Dinerchtein de a cumpăra situri de Go în orice limbă. Mai povesteam și despre siturile noastre mai vechi defuncte dintre care am reușit să salvez RomanianGo. Nu am reușit același lucru și cu DespreGo. Și de data aceasta s-a mișcat cineva mai repede decît mine și a cumpărat domeniul.

Speram să fie un român, și iată că în fine avem și vești, și da, se vede că este un român cel ce a făcut această mișcare.

Situl în fine a înviat, e drept doar ca o vagă shiță, adică un logo, și două butoane care nu duc nicăieri, dar sînt în română. La secțiunea despre nu se dau detalii dar am aruncat o privire după cortină și văd că este vorba despre Cris Bratu.

Felicitări pentru inițiativă Cris.

Încercînd să preiau logoul pentru a îl pune în articol, unde îl și vedeți mai sus, pentru a mă scuti de a îl salva, am vrut doar să îi preiau adresa, și surpriză, imaginea este găzduită pe alt domeniu de care nu am mai auzit. este vorba de http://gobadukweiqi.club. Am crezut că pentru comoditate, ca și mine, Cris a preluat imaginea pentru logo din altă parte și fiind evident un sit de Go de care nu am auzit, am aruncat o privire ca să văd despre ce este vorba, și surpriză mare. Situl pare o clonă a celui tocmai renăscut de Cris, dar în engleză.

Și da, chiar este clonă, fiind construite ambele pe același calapod, dar cu conținut diferit. După cum se vede, primele trei secțiuni schițate sînt:

  • Cluburi de Go
  • Filmografie
  • Școli de Go

Cu siguranță mai e loc de multe alte categorii pe care le-am abordat și eu de-a lungul timpului aici. Reamintesc doar servere, situri, aplicații pentru telefoane, și de ce nu, arhive a siturilor de succes dar defuncte. Pentru filmografie Cris are ca inspirație și sursă seria menținută de mine pe același subiect, unde deja am peste 100 de intrări.

Reînvierea sitului DespreGo este meritorie, dar lansarea sitului englezesc este și mai și. O inițiativă formidabilă.  Pentru reușită deplină Cris trebuie ajutat.

 

 

Categories: Situri romanesti Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive