Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Emilian Dima

-Nascut la data de             : 
-Prima intilnire cu Go-ul   : inceputul anilor 80 

Raspuns la interviul lui Codrin

Cred ca am auzit prima data de Go la începutul anilor 1980, la facultatea de matematica din Bucuresti, unde descopeream în salile de seminar table umplute cu x si 0 … Am fost 2 ani coleg de grupa cu Cristian Cobeli, din Vatra Dornei, care era un jucator cunoscut în acea perioada, si cu Zang Haitao … cel care a introdus Go-ul în facultate si în caminele studenreati din Bucuresti, la începutul anilor 80.

În 1990, din curiozitate si ambitie, am început sa joc cu colegul Marian Baroni, actualmente profesor de matematica la liceul C.F.R. din Galati. Partidele noastre cred ca erau la nivelul 20 kyu, dar suficient de interesante.

O întîmplare fericita a fost de a ma întîlni pe strada, în vara lui 90, cu Bogdan Creanga, care a observat ca duceam la subtioara cutia aceea rosie a primului joc facut de J.E.C.O. … va mai amintiti? Bogdan Creanga m-a introdus în cercul de jucatori format din Sandu Teodor, Iulian Ilie, Sorin Balaban, la care s-au adaugat în scurt timp Codrin Vasiloanca si Costel Pintilie. Curînd a aparut si Cristi Zamfirache si au mai fost si altii, cu aparitii episodice.

În acea perioada, datorez mult lui Teodor Sandu, cu care am jucat în anii 90-91-92, în cartierul Micro 40.

Am participat în 92 la un turneu la Galati organizat de Ilie Iulian, cînd am ocupat locul al III-lea în a doua grupa valorica, fapt consemnat si în Viata Libera din 24 nov. 1992 (am si articolul … ha, ha!). În 1993, în primavara, am fost la un turneu, la Vatra Dornei, cu Pintilie Costel si Teodor Sandu. În acea perioada, eram 8 kyu.

Anul 1995 a fost foarte important, pentru ca s-a închegat mai bine clubul prin aparitia stralucita a lui BOB Lamming (1 dan), din San Francisco, aflat într-o aventura la gurile Dunarii. Oare ce mai face? În acel an, a fost un concurs national important la Universitate, la organizarea caruia mi-am adus si eu o oarecare contributie.
În anul 1998, s-a nascut fetita mea, Ioana, si, din motive evidente, nu am mai avut timp pentru deplasari o buna perioada. În august 2005 si 2006, am participat la concursurile de la Amara,  Slobozia, iar în 2006 am luat un micut trofeu, singurul dealtfel, la care tin foarte mult.

 

Cred ca acum am o tarie de joc de 3 kyu. Joc destul de mult pe internet, pe IGS (cu id-urile emGO si EmGo), iar pe KGS cu id-ul Pelikan.

Pentru mine, Go-ul este un exercitiu intelectual si o oglinda a propriului EU. Acest joc m-a ajutat sa-mi fac si cîtiva prieteni. Sunt convins ca voi juca în continuare. Îmi place, pur si simplu. Vreau sa joc mai bine. Dar pentru asta ar trebui sa studiez, ceea ce nu prea fac, din pacate.

Categories: Incomplet, Jucatori Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive