Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Atenție la mutările importante

În această partidă, albul și-a asigurat un teritoriu masiv, și a reușit să invadeze un colț negru, balansînd perfect uriașul moyo negru.  Dar ratînd invazia în acest moyo, i-a oferit negrului un confortabil avans de zece puncte.

Negrul și-a păstrat avantajul timp de 100 de mutări ajungînd în poziția de mai jos, moment în care anulează o săritură de maimuță cu S9.

Albul a continuat cu o mutare mică la K11. A prevenit un mic atari asigurînd astfel un punct la J10 și pregătind terenul pentru alte două puncte la J12 și K12. Negrul, elimină prompt aceste două puncte cu atari la K13. Plus punctul făcut la K14, plus sente, mutarea valorează cel puțin patru puncte. Mai există o mutare de patru puncte la N19, plus alte cîteva mutări de 1 sau 2 puncte.

Dar mai există o mutare importantă pe tablă.

O poți vedea? Ar trebui să o vezi, pentru că ți-am spus că există, și o vei căuta. Dar ce crezi?, în timpul partidei ai fi văzut-o? 1

Albul a mirosit-o, dar a greșit ordinea mutărilor și putea irosi ocazia, dacă negrul se apăra corect. Dar negrul a greșit încă o dată, și a pierdut.

În SGF poți vedea continuarea, și poți analiza diversele variante oferite de N10, o mutare teribilă.

 

Categories: Probleme Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive