Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Ecouri ale festivalului de carte Axis Libri

Cu toate capriciile vremii, la modul general festivalul a fost unul de succes avînd în vedere numărul de acțiuni, și numărul persoanelor perindate prin zonă în cele cinci zile.

Dar pe noi ne interesează doar partea cu Goul. Aici părerile pot fi divergente în funcție de punctul de vedere al fiecăruia. Optimiștii și entuziaștii pot spune că a fost o reușită privind la zecile de persoane care au luat cunoștință cu jocul, iar cîrcotașii pot demonstra cu poze, polul opus, oprindu-se la comparația cu acțiunea șahiștilor, pe lîngă care ne-am lipit și noi în ultimele zile.

Dar hai să vedem cam cum a fost.

În prima zi la cîteva minute după ce am înșirat noi pe masă cele trei seturi acvatice pentru care Alex a scos din buzunar leafa lui pe o zi, a și apărut zîna ploii ca să testeze cît de rezistente sînt. Ba chiar a venit și cu ceva furtună, după cum pot dovedi crengile rupte pe care le vedeți pe jos.

Dar după ce i-a speriat pe tarabagii, de s-au ascuns săracii sub polietilenă, ploaia a plecat să sperie pe alții, și a ieșit un soare dulce.  Am ieșit și eu de sub copaci unde era încă uscat și m-am alăturat celor doi temerari Ioana și Alex pe care îi vedem jucînd Go acvatic.

Gobanurile țiplate ale lui Alex arată chiar bine botezate de mama natură.

Oricum, lumea temerară, care nu se teme de cîteva picături a și început să reapară după cîteva minute. A apărut și Laurențiu care mi-a administrat o bătaie cu blîndețe și bunăvoință în timp ce Alex a racolat cîteva minți tinere.

Joi, vremea a fost și mai zburlită, și deși a plouat doar simbolic, zona a fost cam pustie.

Ascunși sub o umbrelă, cît l-am cotonogit eu pe Alex, tot simbolic am mai reușit să atragem cîteva priviri și să oferim cîteva pliante.

Vineri l-am lăsat singur pe Alex pe aleea acum invadată de șahiști.

Sîmbătă și duminică, cu o vreme însorită au adus puhoi de oameni care se strecurau printre tarabe și mesele șahiștilor unde se înfruntau o muțime de juniori.

Mulți dintre ei au terminat rapid partidele și au venit la noi să învețe regulile și să joace atari Go. După ei și un grup de adolescenți și-au flexat intelectul cu complicatul atari Go.

Acum ar fi bine dacă ar exista și un program regulat al clubului, ca să fie un loc sigur de întîlnire pentru cei doi trei care vor da curs dorinței lor de a învăța jocul. Chestionarul lui Alex a dezvăluit că este preferat să se joace vineri seara, dar că pentru copii e mai atractivă ziua de duminică.


Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive