Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Myosu

Citind titlul acestui articol, probabil ați crezut că este vorba despre un alt termen din dicționarul japonez de termeni de Go.

E adevărat, cuvîntul face parte din terminologia Goului, dar nu e japonez ci corean, și înseamnă mutare excelentă. Nu, nu vă speriați, nu am de gînd să compilez un dicționar de termeni de Go coreeni, (chit că mi-a fost sugerată ideea.) Acest cuvînt apare aici pentru că este numele unei proaspăt lansate reviste de Go în limba engleză, și cu acoperire internațională.

În articolul care anunță această revistă, echipa care se ocupă de publicarea ei, spune că nu există o astfel de revistă la nivel global, și că ei speră să umple acest gol. Am fost puțin surprins de această afirmație, avînd în vedere că știam că există și Goworld, și Ranka, plus situl IGF sau chiar GoGameGuru, care chiar dacă e puțin în hibernare, e totuși internațional. Și ca să mă lămuresc, dau o căutare și văd că Goworld, deși are publicate 129 de numere pe parcursul a 35 de ani, și-a încheiat existența acum vreun cincinal. Ranka, da, nu e chiar revistă, ci mai mult un almanah, dar care nu mai e publicat chiar de ceva mai multă vreme. Versiunea actuală, gratuită, distribuită doar participanților la Congresul Internațional de Go amator nici pe departe nu se apropie de definiția de revistă internațională de Go.

Deci da, Myosu chiar umple un gol al scenei internaționale a Goului.

Primul număr este deja disponibil în format pdf, accesibil oricui este interesat. Cu un număr impresionant de pagini, nu mai puțin de 70, într-un număr de de 15 articole se acoperă subiecte variate și interesante.

Dar cel mai interesant lucru este că echipa îi invită pe toți ce interesați să participe la acest proiect. Învitația este lansată și în editorial, unde orice scriitor dornic de a participa este invitat să întărească echipa, dar și în ultimul articol care este o invitație la un concurs foto. Pe vremea ProGoului știu că apăruseră o mulțime de fotografii excelente, deci materiale există, și cu siguranță s-au adunat și altele. Concurența va fi imensă, dar cu siguranță participarea este mai importantă.

Sper că revista va fi publicată cît mai mult timp, și că va apărea și fizic pe hîrtie.

Categories: Diverse, Media Go Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive