Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Top Ten

Avînd în vedere că am participat recent la un concurs, păcălit de Codrin, după o pauză de doi ani, am fost curios să văd cum mai stau în EGD.

Și din vorbă în vorbă, uitîndu-mă la una sau la alta, ajung la lista jucătorilor gălățeni. În primul rînd observ că sîntem aproape 100, și mă mir, știind că sîntem cam o duzină, hai 20 cu cei cîțiva juniori. Dar îmi aduc aminte că juniorii nu sînt doar cîțiva, pentru că numai eu cu Alex am avut cîteva zeci la Școala 22 și la Palatul Copiilor, iar Codrin cu siguranță a avut sute. În cazul ăsta, iar mă mir, de ce sîntem așa puțini. Și astfel realizez că din concursurile organizate de mine și Alex, prea puține au ajuns și în lista oficială. E drept eram interesat doar să-i văd pe cei mici că știu să joace, nu să intre în clasamente. A fost o scăpare de neiertat. Dar asta e altă poveste.

Să revenim la povestea actuală. Filtrez după numărul de turnee, și surpriză, sînt pe primul loc.

Mi-am admirat eu virtuala medalie de aur cîteva minute, pînă cînd în minte s-a strecurat îndoiala. Băi ia stai așa, mai există jucători mai activi decît mine. Sandu are ceva ani în plus în competiții, și a fost chiar activ. Apoi mai e și Codrin care e de meserie, nu se poate să aibă ei mai puține participări decît mine. Ba mai mult, lipsește din listă Elian. Are el mai puțini ani de activitate, dar nu poți urca la 4 dan fără zeci de concursuri. Poate nu a adunat 80, dar de ce nu e în listă?

Sap după răspunsuri și după cum era de bănuit, Codrin figurează la Brăila, iar Elian, surpriză, e la Atari. Deloc surprinzător, are 91 de turnee, deci practic este pe primul loc, Codrin fiind pe locul doi cu 86. De asemeni, Sandu e mult în urmă pentru că EGD are concursuri notate doar din 96, 90-95 fiind anii în care îl rețin activ. Dar acei ani lipsesc și de la mine. În perioada aia, cu cel puțin șase concursuri pe an, am adunat destul ca să îl depășesc pe Elian. În doi trei ani cu siguranță mă va depăși, dar momentan după clipa de îndoială îmi revine pe buze zîmbetul de campion și îmi reatîrn aurul de gît.

Privind la adevăratul top ten,

îl vedem pe primul loc pe Mandache Niculae, unul dintre primii jucători gălățeni, pe care nu l-am întîlnit niciodată, în 90 fiind deja plecat pe alte meleaguri. Oricum, aici Elian este pe drept pe primul loc cu ai săi 4 dani.

Ne uităm și la Brăila.

Theo conduce detașat cu 197 de participări.

În ceea ce privește tăria,

Jim stă solid pe primul loc.

La nivel național.

După cum era de așteptat, cei doi qvasiprofesioniști conduc detașat cu peste două sute de concursuri. Pe locul trei, Theo, pare-se nu pentru mult timp, Iugulescu fiind încă activ și e la doi pași. Privind acest clasament realizăm că Theo a fost la fel de activ sau poate chiar mai activ decît Cornel și Popic, care chiar dacă au mai multe concursuri, au și șase ani de activitate în plus.

În fine topul național ca tărie. Primul loc, Cătălin Țăranu, după cum era de așteptat ca profesionist. Locul doi Popic, la doar 4 puncte distanță. De altfel rețineam că a fost pe primul loc cînd m-am uitat cu alte ocazii. Locul trei, surprinzător, Robert Mateescu, jucător inactiv în ultimele două decenii. Da e surprinzător să îl văd înaintea lui Cornel, care se bate parte în parte cu Popic.

Elian e pe locul 16. La un pas de a depăși legende precum Mihai Bîscă. Încă 50 de puncte pentru a ajunge în top ten. În clasamentul jucătorilor activi Elian este deja aici. Locul opt.

 

Categories: Jucatori Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive