Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Baduk Academy

Tocmai am văzut un anunț care afișa vizibil logoul din stînga.

Zice Baduk, deci e din Coreea, așa că trebuie să fie ceva cu greutate că în ultima vreme dacă vine din Coreea face valuri în materie de Go.

Deschid pagina și mă pregătesc să fiu impresionat.

Home

Dar nu am fost extrem de impresionat, pentru că nu este vorba de o academie, ci de cel mult pagina unui instructor de Go din liga celor deja cunoscuți, Cornel Burzo, Cristian Pop, Cătălin Țăranu, Dragoș Băjenaru. Am mai vorbit despre faptul că la nivel europeam cel mai mare număr de instructori de Go cu greutate care pot fi găsiți pe net vin de la noi. Unul dintre articole este Cătălin Go Center.

Ei bine acum este vorba de Kibong Lee

Nu este un jucător profesionist, dar a jucat la nivel de amator de top ajungînd 7 dan. A lucrat timp de 11 ani la  Myongji University Baduk Department ca profesor, din 2003 promovînd Goul prin lume. A fondat IBA ( International Baduk Academy) în 2008 unde a predat timp de trei ani. În prezent locuiește în Izmir, Turcia și acceptă elevi din toată lumea.

Școala sa este ceva clasic, grupuri de cîte 5 jucători care joacă între ei pe KGS, evident cu partide comentate publicate pe canalul lor de Youtube și probabil și cu alte lecții.

Ce e interesant la această școală, este modul în care este făcut prețul. Abonamentul pentru o lună este stabilit după naționalitate în funcție de starea economică a țării.

Cei mai taxați sînt cei din Luxemburg, Elveția și Norvegia, cu 212, 161 respectiv 150 de euro.  Pe ultimele locuri sînt Ukraina, Vietnamul și Moldova cu 5 euro pe lună. Nu mă așteptam ca Ukraina să fie acolo. Dar se vede că războiul recent i-a cam adus pe acel loc. România cu 22 de euro este un pic mai sus decît Turcia sau chiar China.

Un alt detaliu este prețul de spectator, care e cam la o treime față de prețul pentru student, și nu poți juca sau primi partide comentate, dar poți privi.

Daci cam asta este LEEBA, după cum i se mai zice.

Încă un detaliu care m-a surprins. Copiind adresa în browser am rămas surprins că nu are extensie cu nume de domeniu. Credeam inițial că este ascxuns, așa cum se întîmplă la unele adrese lungi. am insistat să văd întregul nume și este chiar baduk.academy, academy fiind extensia. Știam de multele noi extensii ca .info, .mobi .jobs .travel, dar fiind destul de scurte nu mi-a sărit în ochi că sînt de fapt mai lungi de trei caractere.

Categories: Go pe web, Studiu Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive