Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Știri din lumea profesionistă

În Asia, leagănul Goului profesionist există ziare dedicate, iar acum și situri, de unde cei interesați pot afla ce se întîmplă în lumea goului profesionist, dar noi, cei din vest, nu prea avem acces la știri. Pe vremuri cînd nu exista internet, mai puneam mîna pe cîte un Go World, sau o Ranka, și mai vedeam ceva știri vechi.

Nici apariția internetului nu a îmbunătățit situația. Sigur, cei foarte implicați, se vor strădui să traducă pentru uz propriu știrile de pe canalele asiatice, eventual mai anunță și restul lumii vestice despre ce li se pare lor mai interesant. O vreme a apărut Gogameguru, care nu știu dacă acoperea foarte mult zona de noutăți, dar era un sit pentru pasionații Goului din vest. Aventura nu a fost prea lucrativă, deci voluntarii au renunțat pînă la urmă. Domeniul a fost cumpărat de cineva care se pare că vrea să facă un gologan de pe urma celor încă dornici de noutăți în Go, dar se vede că nu le-a prea reușit.

Au mai apărut apoi vreo două buletine informative, dar fiind tot pe ideea de a scoate un ban, masa mică de pasionați interesați să contribuie, a dus la abandonarea inițiativelor.

Alte inițiative private, deasemeni au murit înainte de a se naște. Una o anunțam acum vreun an.  http://brailago.ro/11846 Este doar o pagină de FB, dar tot ar fi fost bună, dacă era vie.

În fine, acum dau de alt canal de știri care se pare că este dedicat lumii profesioniste. Este vorba de un simplu canal reddit. Este numit Toate lucrurile despre Goul Profesionist.

Este departe de ceea ce ar trebui să fie un sit dedicat, dar este o sursă de noutăți.

De asemeni, o bună sursă este și o lista cu situri dedicate Goului, în Engleză publicată pe situl Asociației de Go Britanice.

 

Categories: Ştiri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive